Camping Bella Vista

De Italiaanse Bloemenriviera

Onze camping in Ligurië is een prima uitvalsbasis om het prachtige binnenland van de Italiaanse bloemenriviera te bezichtigen.

De Italiaanse Bloemenrivièra is een deel van de Italiaanse kust. Het strekt zich uit van de Franse grens tot aan Viareggio in de buurt van Pisa. De Italiaanse Rivièra beslaat de kust van de regio Liguria en voor een klein deel de kust van Toscane. Ligurië staat bekend als een bergachtig gebied, van de totale oppervlakte is 69% hoger dan 1000 meter. Slecht 3% van deze regio is vlak.

liguria_map

In het westen van Ligurië bevinden zich de Ligurische Alpen, meer in het oosten liggen de Appenijnen. De hoogste berg van het gebied bevind zich dan ook in de Ligurische Alpen, de Monte Saccarello 2200 meter boven de zeespiegel. Ligurië is een van de groenste gebieden van Italië. Op de steile hellingen is dichte bebossing, waar mogelijk zijn er akkers aangelegd in terrasvorm, wat het landschap een bijzonder karakter geeft. De kust is 250 kilometer lang.
De Rivièra is verdeeld in vier delen. Van Ventimiglia tot Albenga ligt de Rivièra dei Fiori (bloemenrivièra). Dit deel is bekend door zijn bloementeelt en groene vegetatie. De overige delen zijn Rivièra di Ponente, Rivièra di Levante en Rivièra della Versilia.
Ligurië is een regio van Italië met vier provincies; Genua, Imperia, La Spezia en Savona. Camping Bella Vista is gelegen in de provincie van Savona. In Albenga, een van de belangrijkste plaatsen.
Door de grote hoogteverschillen in Ligurië is de begroeiing erg afwisselend. In de kuststreek overheerst de mediterrane vegetatie en in de hoger gelegen delen overheerst de typische bergvegetatie. Langs de kust treffen we vooral palmbomen en pijnbomen aan.
Landinwaarts groeien er onder andere rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. De lagere begroeiing bestaat vooral uit struikgewas waaronder mirt, brem, tijm, rozemarijn en lavendel. Met name in het voorjaar is de begroeiing een lust voor het oog door de talrijke soorten kleurencombinaties en het frisse groen.

bloem
Er zijn verscheidene natuurgebieden in de omgeving; Cinque Terre, het schiereiland Portofino, de Ligurische Alpen en het kaslandschap rond de plaats Finale Ligure.
Ligurië heeft 1.760.000 inwoners op 330 km2. De Ligurische bevolking woont voor ruim de helft in een van de vier provinciehoofdsteden: Genua, La Spezia, Imperia en Savona. De andere helft woont met name nabij de kust, het bergachtige binnenland is slechts dun bevolkt.

182524-800x565-500x353
Het Italiaanse geloof is rooms katholiek. Het geloof is heel belangrijk voor de Italiaan. Dit kun je voornamelijk merken aan de vele kerken en Maria-vereringen die de omgeving van Albenga heeft. Kerken zijn, op lunchtijd na, de gehele dag geopend. Dagelijks worden er een of meerdere missen gehouden.

chiesa_sangiorgio
De Italiaanse Rivièra is het hele jaar door aangenaam voor toeristen. Er zijn milde winters met in Januari een temperatuur van ongeveer 10 graden, met uitzondering van de bergtoppen waar sneeuw ligt. In Februari beginnen diverse bloemen en bomen alweer te groeien. Er zijn ook diverse regenachtige dagen in het voorjaar. De bloeitijd vangt aan in mei/ juni. De zomer is zonnig, maar zeer zeker niet extreem, de gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 28 graden.