Camping Bella Vista

Noodweer Italië eind oktober 2018

Zoals velen al hebben gehoord en gezien op het nieuws is het in heel Italië noodweer geweest. Op maandag 29 oktober is er door het weer veel van de omgeving verwoest. Door de hevige regenval, harde wind en stormvloed hebben vele bagni, restaurants en andere bedrijven, vooral langs de kust, enorme schade opgelopen. Als gevolg hiervaan moeten hebben velen van hen maanden nodig om alles weer op te bouwen. Het zand lag in Ceriale tot achter de weg van de boulevard, in Laigueglia waren golven van 10 meter en in Alassio stond het water tot in de winkelstraat. Gelukkig hebben wij weinig last gehad. Doordat Mieke de bomen op tijd had gesnoeid en het water allemaal naar de kust stroomt hebben wij geen schade opgelopen. Er zijn nog steeds werkzaamheden die wij gedaan moeten hebben voordat we naar Nederland gaan zoals de olijven afhalen en de gesnoeide takken haselen. Nog steeds hebben wij veel last van regen wat betekent dat we nog haast moeten gaan maken voordat we weg gaan!

Op de volgende links kan er gekeken worden naar wat impressie beelden van de schade in de omgeving.

https://www.nu.nl/252722/video/dronebeelden-tonen-omvang-schade-na-noodweer-in-italie.html?jwsource=cl

Mareggiata Alassio

Mareggiata Alassio

Geplaatst door Savonanews op Dinsdag 30 oktober 2018

mareggiata-36