Camping Bella VistaBergklimmen

Wie een sportieve vakantie aan de Bloemenriviera ambieert is bij ons aan het juiste adres. Het achterland van Ligurië is uitermate geschikt voor bergbeklimmers. Op veel plaatsen zijn steile rotswanden speciaal geprepareerd voor sportklimmers.

8

Op twintig minuten rijden van Albenga vindt u de plaats Finale Ligure waar tal van klimverenigingen zijn die u op weg kunnen helpen met gidsen, materiaal en tips.
In en om Finale Ligure liggen 170 klimgebieden die allen variëren in moeilijkheidsgraad. Door het milde klimaat van Ligurië is het mogelijk om het hele jaar door de klimsport te beoefenen.

De kalkstenen rotsen in Ligurië zijn voorzien van veel gaten, kuilen en waterdruppels. Doordat de wanden over het algemeen verticaal zijn vergemakkelijkt dit het klimmen. Maar ook voor de waaghalzen zijn er overhellende rotsen, daken en plateaus.
Ook is het mogelijk om op sommige plaatsen boven zee te klimmen door kliffen aan de kust.

Maar niet alleen de omgeving van Finale Ligure is geschikt om te klimmen. Ook de rest van het achterland van de Bloemenriviera heeft prachtige rotsformaties waar de klimliefhebber zijn hart op kan halen. Zo is bijvoorbeeld het gebied rondom Colletta di Castelbianco ook erg bekend bij klimliefhebbers.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar:

Falesia

Blumountain.it

https://www.stadler-markus.de/klettern/val-pennavaire-in-ligurien-oltrefinale.html