Camping Bella VistaWandelen

Als U van wandelen houdt dan kunt U ook bij ons terecht. In de omgeving van de camping zijn prachtige wandelingen te maken. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

Romeinse Route
Tussen Albenga en Alassio loopt een oude Romeinse verbindingsweg. Deze weg is voor vele toeristen onbekend en ontbreekt in de meeste folders. Toch is het de moeite waard om deze weg te lopen. Een gedeelte van deze weg, de Via Julia Augusta, is een van de oudste wegen van Italië. Ze werd door keizer Augusto voor het eerst gebruikt rond het jaar 12 jaar voor Christus. Tussen Albenga en Alassio liggen langs de Via Julia Augusto veel oude kerkhoven uit de Romeinse tijd. Hiervan zijn nog hele stukken in de originele staat. Let tijdens de tocht speciaal op de historische waarde hiervan. Het is aan te raden om tijdens deze tocht voldoende water en wat te eten mee te nemen. Voornamelijk in de zomer kan het hier erg warm zijn doordat u meerendeels in de zon loopt

Wandelroute vanaf Santuario di Monte Croce terug naar de camping.
Het beste kunt u op de camping afspreken of wij u naar Santuario di Monte Croce kunnen brengen (hier zijn kosten aan verbonden). Wanneer u door iemand anders weggebracht wordt rijdt u richting Cisano en dan via Castelvecchio naar Santuario di Monte Croce. Vanaf deze plaats kunt u een smal bergpad richting Borghetto S. Spirito nemen. Zo loopt u over de bergrug die vanaf camping Bella Vista te zien is. Deze wandeling is tussen de 5 en 6 kilometer lang. Tevens heeft men een prachtig uitzicht over Albenga en Loano. Let op, bij de top zoals die zichtbaar is vanaf de camping moet u naar beneden, anders komt u in Borghetto uit. Houdt bij het afdalen wel rekening met losliggende stenen en uitglijden. Deze wandeling is niet aan te raden in de zomer. U loopt zonder beschutting van struikgewas de hele wandeling in de zon. Wanneer u toch in de zomer deze wandeling wilt doen neem dan voldoende water mee.

balestrino foto 1

Wandeltocht Toirano – Balestrino – Toirano (duur 4 tot 5 uur).

IMG_3090
De route start in Toirano, u kunt uw auto parkeren aan de dorpsrand van Toirano (richting Balestrino). De route is aangegeven met blokjes rood-geel-rood. Het wordt behoorlijk klimmen voordat u in het dorpje Balestrino aankomt. Na uw bezoek aan Balestrino gaat u langs een oud kasteel en steekt u daar de weg over om uw route te vervolgen.

IMG_3096

Daarna kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de plaatsen Borghetto, Balestrino, Toirano en Loano en het uitzicht op zee. U wandelt nog een stuk over de bergrug voordat u aan de afdaling terug naar Toirano begint.

Zuccarrello-CastelVecchio-Erli-Zuccarrello

20140607_163558_resized

De wandeling begint in Zuccarello waar u uw auto kunt parkeren aan de andere kant van het dorp. Wanneer u het dorp een stukje in loopt pakt u gelijk weer het eerste straatje naar links. Vooraan staat de route aangegeven door middel van een rode T.

20140607_163703_resized

De wandeling begint met een flinke klim dus bereidt u goed voor. Hierna is de wandeling vrij vlak met hier en daar een stijging en daling. Wanneer u Castelvecchio di Rocca Barbena bereikt is het zeker de moeite waard om even een wandeling door het dorp te maken. De nauwe straatjes en de rust voeren u op sommige momenten mee terug in de tijd. U vervolgt uw weg door de brug naar het nieuwere gedeelte van Castelvecchio over te steken, daarna houdt u links aan.

20140607_162709_resized

Wanneer u op de doorgaande weg aankomt vervolgt u uw weg links langs de kerk/kapelletje. Na Castelvecchio krijgt u een flinke afdaling. Hierna steekt u de weg en parkeerplaats over. U volgt de afdaling tot een riviertje/beekje die u over moet. Hierna volgt en stevige klim naar het dorp Erli. Hier volgt u de route die aangegeven staat door middel van een vlaggetje rood/wit/rood. U komt uit aan de zijkant van Zuccarello waar u een stukje langs de weg moet lopen voordat u weer op de parkeerplaats aankomt.

Let er op dat u niet de rode blokjes volgt. Dit is een andere wandeling.

20140607_162727_resized

20140607_162555_resized

De weg die u moet oversteken en de parkeerplaats. De onderste foto toont het vervolg van de wandeling.