Camping Bella VistaDe Italiaanse Bloemenriviera

Geografie

De Italiaanse Bloemenrivièra is een deel van de Italiaanse kust. Het strekt zich uit van de Franse grens tot aan Viareggio in de buurt van Pisa. De Italiaanse Rivièra beslaat de kust van de regio Liguria en voor een klein deel de kust van Toscane. Ligurië staat bekend als een bergachtig gebied waarvan de totale oppervlakte is 69% hoger ligt dan 1000 meter. Slecht 3% van deze regio is vlak.

liguria_map

In het westen van Ligurië bevinden zich de Ligurische Alpen, meer in het oosten liggen de Appenijnen. De hoogste berg van het gebied bevind zich in de Ligurische Alpen, de Monte Saccarello 2200 meter boven de zeespiegel. Ligurië is een van de groenste gebieden van Italië. Op de steile hellingen is dichte bebossing en daar waar mogelijk is zijn er akkers aangelegd in terrasvorm, hierdoor heeft het landschap een bijzonder karakter. De kust is 250 kilometer lang.
De Rivièra is verdeeld in vier delen. Van Ventimiglia tot Albenga ligt de Rivièra dei Fiori (bloemenrivièra). Dit deel is bekend door zijn bloementeelt en groene vegetatie. De overige delen zijn Rivièra di Ponente, Rivièra di Levante en Rivièra della Versilia.
Ligurië is een regio van Italië met vier provincies; Genua, Imperia, La Spezia en Savona. Camping Bella Vista is gelegen in de provincie van Savona. In Albenga, een van de belangrijkste plaatsen.

Vegetatie

Door de grote hoogteverschillen in Ligurië is de begroeiing erg afwisselend. In de kuststreek overheerst de mediterrane vegetatie en in de hoger gelegen delen overheerst de typische bergvegetatie. Langs de kust treffen we vooral palmbomen en pijnbomen aan.
Landinwaarts groeien er onder andere rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. De lagere begroeiing bestaat vooral uit struikgewas waaronder mirt, brem, tijm, rozemarijn en lavendel. Met name in het voorjaar is de begroeiing een lust voor het oog door de talrijke soorten kleurencombinaties en het frisse groen.

bloem
Er zijn verscheidene natuurgebieden in de omgeving; Cinque Terre, het schiereiland Portofino, de Ligurische Alpen en het kaslandschap rond de plaats Finale Ligure.

Bevolking

Ligurië heeft 1.760.000 inwoners op 330 km2. De Ligurische bevolking woont voor ruim de helft in een van de vier provinciehoofdsteden: Genua, La Spezia, Imperia en Savona. De andere helft woont met name nabij de kust, het bergachtige binnenland is slechts dun bevolkt.

182524-800x565-500x353
Het Italiaanse geloof is rooms katholiek. Het geloof is heel belangrijk voor de Italiaan. Dit kun je voornamelijk merken aan de vele kerken en Maria-vereringen die de omgeving van Albenga heeft. Kerken zijn, op lunchtijd na, de gehele dag geopend. Dagelijks worden er een of meerdere missen gehouden.

chiesa_sangiorgio

Klimaat
De Italiaanse Rivièra heeft het hele jaar door een fijn klimaat en vooral veel zon. Er zijn milde winters met in Januari een temperatuur van ongeveer 10 graden, met uitzondering van de bergtoppen waar sneeuw ligt. Met name in het voor- en najaar zijn er dagen met neerslag. In februari beginnen diverse bloemen en bomen alweer te groeien en bloeien.. De bloeitijd vangt aan in mei/ juni. De zomer is zonnig, maar zeer zeker niet extreem, de gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 28 graden.