Camping Bella VistaDorpjes in de buurt

Alto

alto

Alto is een dorpje dat bijna op de top ligt van de berg Monte Bello. Met name het uitzicht dat u hier krijgt is prachtig. Het is aan te raden om naar Alto te gaan vanwege het bergriviertje dat hier stroomt, wat voor prettige verkoeling zorgt in de zomer.

Bezienswaardigheden:
Kasteel Capollini Counts Lago della Madonna: net voorbij Alto ligt dit meer met een prachtig uitzicht over de vallei.
Een leuk restaurant in Alto is Osteria del Castello.

Auto: ± 30 minuten, ± 25 kilometer

Andora

Riviera

Het toeristenresort ligt aan de monding van de rivier Merola. Er bevinden zich twee lokale duikscholen deze geven cursussen en duiktrainingen. Vanuit Andora vertrekt er ook iedere dag een boot voor de WhaleWatch.
Een leuk restaurant in Andora is Italo’s.

Bezienswaardigheden:
Santi Giacomo e Filippo: is gebouwd op de rots Capo Mele en stamt uit de Ligurische tijd (laat Romeinse stijl).
Romeinse brug, die eigenlijk dateert uit de middeleeuwen is 100 meter lang en heeft 3 bogen.

Auto: ± 25 minuten, ± 20 kilometer.

Balestrino

Balestrino-Italy-2

Balestrino is een dorpje net voorbij Toirano.  Aan het einde van de 19de eeuw werd de noordwest kust van Italie zwaar getroffen door een aantal aardbevingen, waarvan de zwaarste in 1887 met 6.7 op de schaal van Richter. Veel dorpen werden verwoest zoals Colletta di Castelbianco, Balestrino en Bussana Vecchia. Door leegloop en instabiliteit van de woningen is Balestrino ‘pas’ in 1953 definitief verlaten. Helaas is het dorp sinds 2014 weer hermetisch afgesloten nadat iemand zelfmoord had gepleegd. Hopelijk is het in de toekomst weer toegankelijk.
Een leuk restaurant waar ze heerlijke Ligurische gerechten serveren is Cecchin. Met uitzicht op het verlaten dorp.

Bezienswaardigheden:
Het oude gedeelte van het dorp. Een tip is om je fototoestel mee te nemen en prachtige foto’s te maken.

Auto: ± 25 minuten, ± 14 kilometer.

Bardineto

bardineto

In de richting van Colle Schravaion en Monte Carmo ligt Bardineto een plaats die in de 13e eeuw werd gesticht. Hier ligt een oud zestienhoekig kasteel.
Elk jaar wordt er in het dorp een sagra georganiseerd voor de gouden paddestoel, Il Fungo D’Oro. Dit vanwege het ideale klimaat voor paddestoelen groei in de omgeving.

Bezienswaardigheden:
In de omgeving van Bardineto zijn veel mooie wandelingen.
San Nicoló: een kerkenplein die uit de 9e eeuw dateert.

Auto: ± 40 minuten, ± 30 kilometer.

Bergeggi

Bergeggi

Bergeggi is gelegen aan de hellingen van de berg St. Helena hoog boven de zee waar u, als u naar beneden kijkt de indrukwekkende rotsen en kliffen kan zien. Op het eiland dat u ziet is een regionaal natuurpark. Er zijn militaire en religieuze ruines te vinden maar ook de resten van een gebouw waarvan men vermoed dat het een lichthuis uit de Romeinse tijd is.

Bezienswaardigheden:
Regionaal natuurpark Bergeggi.
Botanische pad: er is een botanische route opgesteld, deze loopt van Dorre Deere naar Goal St. Helena.
Galleria Ferroviaria: dit is een grot die bij toeval werd ontdekt toen er opgravingen werden gedaan voor de aanleg van de spoorweg.
De zeegrot.

Auto: ± 40 minuten, ± 43 kilometer.

Bordighera

bordighera

Bordighera is gelegen aan de kust van de Ligurische Rivièra di Ponente. Ongeveer op 20 kilometer van de grens met Frankrijk, gelegen aan de voet van de Alpes Maritimes. Voor de grens met Frankrijk is dit de laatste haven voor toeristische boten.

Bezienswaardigheden:
Santa Maria Maddelena: een kerk uit de 17e eeuw gebouwd tegenover het Piazza del Popolo.
Via Julia Augusta: nu de Via Roma genoemd, de naam van de Romeinse weg die van Piacenza tot aan Ventimiglia loopt. Hier zijn ook mooie palmentuinen te bezichtigen.
Kerk Sant Ampelio: Sant Ampelio was een religieuze kluizenaar en zeer vereerd in Bordighera de stad waarvan hij beschermheer was. Deze kerk is aan hem opgedragen.

Auto: ± 60 minuten, ± 75 kilometer.

 Borghetto Santo Spirito

borghetto

Borghetto Santo Spirito ligt langs de Via Aurelia aan de voet van de berg van Piccaro (281 meter hoog) en de uitmonding van het riviertje Varatella. Het dorp wordt gescheiden van het strand doormiddel van de spoorlijn.
De plaats is opgericht door de stad Albenga. Tussen 1288 en in 1297 zorgden de muren van Borghetto Santo Spirito voor de verdediging tegen Loano.

Bezienswaardigheden:
Parochiekerk San Matteo: deze barokke kerk werd gebouwd in de 17e eeuw.
Borelli Castello: kasteel die gebouwd werd in de XIX eeuw.

Auto: ± 10 minuten, ± 5 kilometer.

Borgio Verezzi

verezzi

Borgio Verezzi is een rustig en karakteristiek dorpje gelegen aan de kust. De hoge uitkijktoren bij Verezzi is omringd door de vegetatie van amandelbomen, carubbi en olijfbomen. Borgio’s oudste gedeelte bevindt zich bovenop de lage heuvel, terwijl het nieuwe gedeelte het kustgebied in beslag neemt.
Een leuk restaurant in Borgio Verezzi is Torre Antica.

Bezienswaardigheden:
Grotten van Borgio Verezzi: Deze grotten werden in 1933 ontdekt door drie jonge jongens en beslaan 5 kilometer aan gangen, galerieën en verschillende ruimten.

Auto: ± 25 minuten, ± 13 kilometer.

Bussana Vecchia

1-bussana-vecchia--liguria--italy-joana-kruse

Ten westen van Arma di Taggia liggen de ruïnes van Bussana Vecchia. Dit dorp is in 1887 door een aardbeving geheel verwoest. Een nieuwe plaats Bussana is nu dichter bij de zee opgebouwd en beschikt over een kiezelstrand. Tussen de restanten van het oude dorp (Bussana Vecchia) hebben zich nu talrijke kunstenaars gevestigd met ateliers, galerijtjes en boetiekjes.

Bezienswaardigheden:
Ateliers, galarijtjes en boetiekjes die in de gehele plaats te vinden zijn waar de kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen. Voor een lijst met de verschillende kunstenaars klik hier.

Auto: ± 55 minuten, ± 62 kilometer.

Calizzano

calizzano

Calizzano is een dorpje dat stamt uit de Romeinse periode, hierdoor trekt het veel toeristen. Calizzano staat bekend om zijn productie van paddenstoelen en kastanjes. De paddenstoelen worden verkocht in de gespecialiseerde winkels. Tussen Calizzano en Finale Ligure ligt de 1028 meter hoge Melogne Pass. Hier ligt een van de mooiste bossen van de regio van Ligurië. Een mooie gelegenheid om te wandelen. De natuur is compleet anders in vergelijking met de kust waardoor het bijna aanvoelt alsof je in de Alpen bent.

Bezienswaardigheden:
Santa Maria de San Lorenzo: een Romaanse kerk gebouwd tussen 1587 en 1600.
Madonna del Rosario: een kerk gewijd aan de heilige maagd Maria.

Auto: ±45 minuten, ± 36 kilometer.

Castelbianco

800px-Castelbianco-panorama1

Castelbianco is onderverdeeld in diverse dorpjes, het bekendste dorp is Colleta dat geheel is gerestaureerd. Tevens is ook Veravo de moeite waard, vanwege de onbewoonde delen die overgaan in bewoonde delen zonder dat er enige logica in te vinden is. Colleta is in de 13e eeuw gebouwd en door de verwoesting van een aardbeving ruim 30 jaar onbewoond geweest. Bij de restauratie is er gebruik gemaakt van originele materialen en bouwtechnieken. Het dorp is nu voorzien van een zwembad, bar, sauna, parkeergarages en een amfitheater. Tussen de dorpen van Castelbianco zijn diverse wandelroutes uitgezet. Aan het begin van ieder dorp is een plattegrond met de route, duur en lengte. Door de kleurenborden te volgen kunt u vele wandelroutes hier maken en combineren.

Bezienswaardigheden:
Wandelroutes: Castelbianco staat bekend om de vele wandelroutes.

Auto: ± 25 minuten, ±17,5 kilometer.

Castelvecchio di Rocca Barbena

castelvecchio

Castelvecchio is een oud verdedigingsstadje gelegen in het heuvelachtige achterland. Er is nog een oude burcht die van de 13e tot en met de 17e eeuw zorgde voor de verdediging van Castelvecchio. Castelvecchio is een prachtig dorpje om eens op uw gemak te bekijken en bewonderen. Hier vindt u de typisch Italiaanse stijlen en gewoonten terug.
Een leuk restaurant is Antico Melo waar je typisch Ligurisch eten krijgt van het seizoen.

Bezienswaardigheden:
Burcht: de burcht die in dit dorp ligt is een bezichtiging waard, het stamt uit de 13e eeuw en word door muren en zuilengangen omringd.

Auto: ± 25 minuten, ± 17 kilometer.

Celle Ligure

fotocelleoggi1

Celle Ligure is een kuststadje vlakbij Savona. In het moderne gedeelte van de stad bevinden zich veelal hotels en het oude stadscentrum waar voornamelijk de plaatselijke bevolking woont, stamt uit de Middeleeuwen.

Bezienswaardigheden:
Michele Arcangelo: een barokke parochiekerk met klokkentoren.
Oratorio dei Disciplinati: met een 16eeeuws houten standbeeld van Saint Michael naast de kerk.
Nostra Signora della Consolazione: een 17eeeuwse reconstructie van de vroegere tempel van Madonna della Grotta.

Auto: ± 50 minuten (via de via Aurelia), ± 50 kilometer.

Ceriale

ceriale2

Ceriale ligt het dichtst bij de camping. Het dorpje heeft een lange gezellige boulevard met vele terrassen waar in de zomermaanden tot laat in de avond geflaneerd wordt. In het midden van de boulevard bevindt zich het Bastion een overblijfsel van de verdedigingsmuur uit 1564. Parallel aan de boulevard ligt de oude winkelstraat.
Leuke restaurants in Ceriale zijn Da Gianni en Bagni Pirata.

Bezienswaardigheden:
Bastion: een oude verdedigingsmuur uit 1564.
Markt: iedere maandagochtend is er een markt aan de boulevard van Ceriale.

Auto: ± 7 minuten, 3 kilometer.
Fiets: ± 10/15 minuten.

Cervo

cervo

Cervo is een van de mooiste dorpjes aan de Riviera di Ponente. Pal aan zee staan rijen witte huizen dicht tegen elkaar aan op een heuvel. Op het hoogste punt herkent u de toren en de façade van de barokke kerk San Giovanni Battista. Vanuit de middeleeuwse smalle steegjes hebt u soms opeens een fantastisch uitzicht; het vergezicht op het kerkplein is bijzonder indrukwekkend. Ook een bezoek aan Museo Etnografico is de moeite waard.

Bezienswaardigheden:
San Giovanni Battista: een barokke kerk uit de 18de eeuw die op een verhoging boven zee is gebouwd.
Museo Etnografico: het streekmuseum in een burcht boven in het dorp.

Auto: ± 30 minuten, 30 kilometer.

Cisano sul Neva

cisano sul neva

Cisano sul Neva is een typisch Italiaans dorpje, met smalle steegjes en oude huizen. Bij dit dorpje stroomt een riviertje met schoon water uit de bergen en eromheen ligt prachtige natuur met mooie uitzichten. Dit is ook een leuke plek om in de zomer heen te gaan met de hond voor wat verkoeling. Ook kan je in het riviertje leuk vissen.
Conscente en Martinetto: zijn twee plaatsen die bij Cisano sul Neva horen. In Martinetto is een kasteel te vinden.
In Cisano sul Neva is restaurant Peperoncino Rosso zeker de moeite van het bezoeken waard en ook bij Restaurant Sport kan je heerlijk eten voor weinig geld. Hier gaan we dan ook regelmatig eten met de camping gedurende het laagseizoen.

Bezienswaardigheden:
Wandelen: de omgeving is uitermate geschikt om diverse wandelingen te maken.
Fietsroute: Bij de receptie hebben we een fietsroute van 36 kilometer. Deze komt onder andere door Cisano sul Neva.

Auto: ± 15 minuten, ± 7 kilometer.

Colletta di Castelbianco

colletta

Op 12 kilometer van Albenga ligt Colletta di Castelbianco. Dit dorpje ligt aan een stenen bergkam, op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel, te midden van het Pennavaire dal. Het dorp is gebouwd in de 13e eeuw. Colletta is meer dan 30 jaar onbewoond geweest na een aardbeving. Daarna is het dorpje opgekocht door Telecom, de KPN van Italië, welke het dorp in zijn geheel heeft gerestaureerd. Het dorp is voorzien van een zwembad (openlucht), bar, sauna, parkeergarages en een amfitheater.

Bezienswaardigheden:
Het heel dorp is prachtig om doorheen te lopen. Ook leiden er diverse mooie wandelroutes door het dorp en de omgeving.

Auto: ± 25 minuten, ± 12 kilometer.

Erli

erli

In Erli ligt de kerk St. Martino met fresco’s uit de 15de eeuw. In de buurt van Erli zijn verschillende grotten waarin men waardevolle historische voorwerpen heeft gevonden die onder andere te zien zijn in het Museo Civico van Albenga.

Bezienswaardigheden:
St. Matino: de kerk met fresco’s uit de 15e eeuw.

Auto: ± 23 minuten, ± 17 kilometer.

Finalborgo

FinalBorgo

Finalborgo is nu een onderdeel van Finale Ligure maar vroeger was het de belangrijkste stad van de streek. Finalborgo is heden ten dage een plek bij uitstek voor sportievelingen; wandelaars, fietsers en sportklimmers kunnen hier goed terecht. Ook is het centrum de moeite van het bezoeken waard vanwege de diverse boetiekjes en winkeltjes en een ijssalon met het beste ijs uit de omgeving.

Bezienswaardigheden:
Markt: het eerste weekend van de maand is er een antiekmarkt te vinden.
San Biaggio: de basiliek met een prachtig gotische spitse top met 8 hoeken. Dit gebouw is herbouwd in de 17e eeuw.

Auto: ± 25 minuten, ± 17 kilometer.

Finale Ligure

IT_Italienische-Riviera_Finale_Ligure

Finale Ligure is de plek waar alle outdoor activiteiten van de omgeving worden georganiseerd. Klimmen, fietsen, duiken, noem het maar op. Op de website van Outdoor Liguria (http://www.outdoorliguria.com/) is hierover meer informatie te vinden. In het charmante centrum van het stadje heerst een gezellige, ongedwongen sfeer, de stranden zijn uitstekend en het achterland is schitterend. Het stadje is helemaal op het toerisme ingesteld, maar heeft niettemin zijn “typisch Italiaanse karakter” weten te behouden.

Bezienswaardigheden:
San Giovanni Batista: aan de Via Roma, ligt de hoofdkerk van deze plaats. Gebouwd tussen 1619 en 1675.
Boog van Margaretha van Oostenrijk: op de Piazza Vittorio Emanuele II. De monumentale triomfboog werd in 1666 opgericht.

Auto: ± 25 minuten, ± 17 kilometer.

Laigueglia

Een bijzonder aangename badplaats in de baai van Alassio. In tegenstelling tot zijn beroemde buur, heeft de plaats veel rust te bieden, hoewel het uitgestrekte zandstrand minstens zo mooi is en het oude centrum nog de sfeer ademt van het voormalige vissersdorp. De gekleurde huizen van het oude vissersdorp staan direct aan het strand. Links en rechts van de pier liggen vissersboten en netten op het strand. Het geheel maakt een knusse indruk.
In Laigueglia kunt u heerlijk vis eten bij Il Pescatore. Of tot diep in de nacht een  Belgisch biertje drinken bij The Saloon.
La Suerte is een grote discotheek van Laigueglia en gedurende het seizoen van woensdag t/m zaterdag geopend.

Bezienswaardigheden:
San Matteo: de monumentale barokke kerk die in 1715 is gebouwd en staat bekend om zijn twee torens die boven het dorp uitsteken.

Auto: ±20 minuten, ±15 kilometer.

Loano

loano1

Loano, eens het feodale domein van de familie Doria, is nu een aangename plaats zonder pretenties. De oude stad aan de oevers van de rivier Nimbalto heeft pittoreske middeleeuwse straatjes. Tevens is er een toeristenhaven waar veel boten kunnen aanmeren. De onlangs gerenoveerde en gemoderniseerde boulevard van Loano maakt een wandeling langs het strand zeker de moeite waard. Ook is er een prachtige speeltuin voor de kinderen.
Loano heeft een leuke wijnbar Il Vittorino.

Bezienswaardigheden:
San Giovanni Battista: een parochiekerk gebouwd tussen 1633 en 1638.
Porta dell’Orologio: een klokkentoren gebouwd in 1774. Het maakt nu deel uit van de winkelstraat.
Convento di Monte Carmelo: een klooster gebouwd door de Doria’s tussen 1602 en 1608.
Markt: iedere vrijdagmorgen is er markt te vinden op het plein naast de Via Aurelia.

Auto: ± 15 minuten, ± 8 kilometer.

Noli

Noli heeft een middeleeuwse stadskern met steegjes, pleintjes en historische bouwwerken. Zeshonderd jaar lang – van 1193 tot 1797 – genoot de stad de status van zelfstandige republiek. Maar niet alleen vanwege zijn geschiedenis is Noli interessant, de plaats is ook uitstekend geschikt voor een ontspannen dagje strand. Noli is niet groot, maar wel schilderachtig. Er is geen haven, daarom liggen de vissersboten op het strand en wordt de pas gevangen vis op het strand of op de boulevard verkocht.

Bezienswaardigheden:
Portici della Repubblica/Piazza del Milite Ignoto, een middeleeuwse bogengaanderij.
Palazzo del Commune: aan de Corso Italia. Het raadhuis naast de stadspoort Porta Piazza wordt bekroond door een hoge, in de 13e eeuw gebouwde toren.
San Paragorio: aan de Via alla Stazione. De driebeukige kerk is in de 11e eeuw gebouwd.

Auto: ± 35 minuten, ± 25 kilometer.

Pietra Ligure

pietra_ligure_011

Pietra Ligure is een stad die aan de voet van Capo Caprazoppa ligt. Tegenwoordig is het een moderne kustplaats en met name bekend door de nog actieve scheepswerf (Cantiere Navale). Langs het zandstrand loopt een schaduwrijke, dicht met palmbomen begroeide, promenade.

Bezienswaardigheden:
San Nicola di Bari: een in de 18e eeuw gebouwde parochiekerk.

Auto: ±20 minuten, ± 10 kilometer.

Seborga

Seborga

Seborga is een ministaatje in de bergen achter Ventimiglia. Het heeft een eigen valuta, regering met een gekozen prins.

Bezienswaardigheden:
Het dorp op zich, dat een belangrijk centrum was van de tempeliers in de tijd van de kruistochten.

Auto: 80km, ±1 uur en 10min

Pieve di Teco

Afbeeldingsresultaat voor pieve di teco

Een van de grootste dorpen in de vallei van Aroscia. Kenmerkend aan de hoofdstraat zijn de bogen die zich aan beide zijden bevinden.

Bezienswaardigheden:
Madonna di Ripa: een kerk gebouwd laat 18e eeuw.
Agostiniani: een klooster met een grote harmonieuze kloostergang.
Elke laatste zondag van de maand wordt hier een antiekmarkt gehouden.

Auto: ± 40 minuten, ±30 kilometer.

Taggia

Afbeeldingsresultaat voor taggia

Bij Arma di Taggia gaat u drie kilometer het dal van Argentina in en dan komt u in het plaatsje Taggia, een van de in kunsthistorisch opzicht interessantste plaatsen van Ligurië. In het centrum staan talloze middeleeuwse huizen en barokke palazzi.

Bezienswaardigheden:
Madonna del Canneto een Romaanse kerk die gebouwd is in de 11e eeuw.
Pontelungo: aan de rand van Arma di Taggia, is een in 1450 n. Chr. gebouwde brug met een lengte van 260 meter.
San Domenico: de zuidelijke rand van de plaats was van 1500 tot 1800 een belangrijk cultureel centrum voor West Ligurië.
Kloosterkerk: in de gotische kloosterkerk hangen schilderijen van de renaissance kunstenaar Louis Bréa uit Nice. Ook in de kruisgang die vol staat met bloemen zijn fraaie renaissance werken te vinden van Bréa en Jean Canavesio.

Auto: ± 40 minuten, ± 50 kilometer.

Toirano

''Piazza Libertà'' - Toirano

Toirano, vooral bekend om zijn prachtige grotten, heeft veel meer te bieden dan dat. Het oude centrum is helemaal gerestaureerd, waarbij het authentieke uiterlijk van de plaats bespaard is gebleven. De sagra (dorpsfeest) eind juli, begin augustus is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Bezienswaardigheden:
St. Martino parochie.
Certosa: klooster van Certosa die te vinden is in Toirano.
Ponte della Giaire: gebouwd in de 14e eeuw.
Torre Campanaria: laat gotisch uit de 15e eeuw.
Etnografisch museum: in het oude deel van Toirano.
Grotten van Toirano: de grotten van Toirano die in 1890 werden ontdekt en in 1950 verder werden onderzocht.

Auto: ± 20 minuten, ± 10 kilometer.

Triora

matera

Triora is een klein, vredig, middeleeuws dorpje hoog in de bergen  in de buurt van San Remo en de Franse grens. Het staat bekend als heksendorp. In 1587 werden er, na een jaar van slecht weer en daarop volgend een slechte oogst, 13 mensen werden veroordeeld wegens heksenrij. ‘La Cabotina,’ de plek waar zij werden gemarteld en levend op de brandstapel werden verbrand bestaat nog steeds. In het dorp zijn sculpturen, winkeltjes en relikwieën die verwijzen naar deze 13 heksen.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd in Triora. Tevens hebben zij drie jaarlijkse festivals. Een zomerfeest in augustus waarbij het thema heksen centraal staat, een paddenstoelenfeest in september en eind oktober Halloween.

Bezienswaardigheden:
Etnografisch en heksenmuseum: hier vindt u de oude documenten van het proces en meerdere bezienswaardigheden en weetjes over heksen. Entree is €2,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen. Openingstijden zijn van 15.00 tot 18.30.
Het dorp bevat kleine straatjes en steegjes met hier en daar heksen relikwieën en sculpturen verwijzend naar heksen.

Auto:  ± 1,5 uur,  ± 89 kilometer.

Villanova d’Albenga

villanova

Villanova d´Albenga is een van de weinige dorpen in Ligurië die nog steeds beschikt over een intacte stadsmuur met verscheidene uitkijktorens. In het centrum van het dorp is een waterput te vinden uit de 13e eeuw van 6,5 meter diep. Ook beschikt deze plaats over een draf- en renbaan waar vooral in het hoogseizoen regelmatig paardenraces worden gehouden. Bij Villanova d’Albenga ligt ook het vliegveld van waaruit de meeste landbouwproducten over heel Europa worden verhandeld.

Bezienswaardigheden:
San Stefano: een kerk die dateert uit de 12e eeuw.
Santuario delle Nostra Signora delle Grazie: in deze kerk staat een beeld van Madonna delle Grazie en de S. Maria del Soccorso beter bekend als La Rotonda (de ronde).
Santa Caterina: de kerk ligt in het centrum en dateert uit 1632.
S. Giovanni Battista: een bedehuis dat wordt bewoond door de gelijknamige broeders. Een van de belangrijkste beelden in dit bedehuis is dat van de dode Christus. Gemaakt door Giovan Battista Drago in 1834 n. Chr.
Draf-en renbaan Ippodromo dei Fiori: In het hoogseizoen worden hier regelmatig paardenraces gehouden. Ook kan je hier zelf paard rijden en hebben ze voor kleine kinderen een aantal pony’s.

Auto: ± 20 minuten, ± 10 kilometer.

Zuccarello

Zuccarello is een authentiek middeleeuws dorpje met een hele mooie door bogen geflankeerde hoofdstraat. Boven Zuccarello staat de ruïne van het kasteel Del Carretto, u kunt hier naar toe klimmen/wandelen en tevens uw weg vervolgen langs een mooie wandelroute, welke u brengt in de dorpjes Erli en Castelvecchio. Deze route lopen wij vaak vanuit de camping, iedere dinsdagochtend wordt deze georganiseerd bij voldoende animo.

Bezienswaardigheden:
De kerk: de kerk en klokkentorens stammen uit de 11e en 14e eeuw.
Del Carretto: boven Zuccarello staat de ruïne van het kasteel Del Carretto.

Auto: ± 20 minuten, ± 12 kilometer.