Camping Bella VistaEten en drinken

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn Pizza en Spaghetti. Toch bestaat de Italiaanse keuken uit veel meer dan dat.

De Ligurische keuken is met name gebaseerd op de producten uit de streek, eerst was dit hoofdzakelijk vis, aangezien de visvangst steeds verder achteruit gaat worden er steeds meer andere producten gebruikt. Voornamelijk aan de kust kunt u nog heerlijk vis eten. In het binnenland wordt meer vlees gegeten De vele groentetuinen, olijfboomgaarden en kruidentuinen leveren diverse producten op die in de Ligurische keuken wordt gebruikt.

Eten

Typisch Ligurische saus is Pesto; die bestaat uit vers fijngehakte basilicum, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino-kaas, olijfolie en fijngestampte pijnboompitten. In de zomer zijn er rondom de camping veel basilicum velden speciaal voor de pesto Genovese.

pesto_genovese

Wanneer men er voor kiest om te gaan eten in de bergen dan is dit vaak een vast menu. Voor een bepaald bedrag, meestal rond €30,- serveren ze een aantal antipasti, typisch kleine Italiaanse voorgerechten. De tweede gang is de primi piatti, een of twee soorten pasta. Daarna volgt de secondi piatti, een of twee soorten vlees met groente en aardappels/polenta of friet. Ter afsluiting mag natuurlijk de dolce niet ontbreken. Een lekker toetje zoals tiramisu of pannacotta.

Het ontbijt in Italië is vrij eenvoudig en bestaat uit een espresso of een cappuccino met een Italiaanse croissant erbij, een brioche. Deze is zoeter als de roomboter croissant die wij gewend zijn.

De lunch wordt over het algemeen tussen 12.30 en 14.30 uur geserveerd, het diner tussen 19.00 en ongeveer 22 uur. Italianen nemen de tijd om van hun eten te genieten en verorberen meestal ten minste twee gangen. Een compleet menu bestaat uit een voorgerecht (antipasti), een eerste gang (primo piatto), hoofdgerecht (secondo piatto) en dessert (dolce) met als afsluiting een caffe  en een digestief. Het is niet Italiaans om een cappuccino te drinken na het avondeten, dat is voor de Italiaan als een ontbijt na het avondeten.

Hier volgen nog meer soorten koffie:

Caffè: Espresso.
Caffè stretto: Een nog kleinere en sterkere espresso.
Caffè lungo: Een espresso maar dan langer doorgelopen dus minder sterk.
Caffè macchiato: Een espresso met warme (opgeklopte) of koude melk.
Caffè corretto: Een espresso met drank erin (vb. grappa of brandy).
Latte macchiato: Een koffie verkeerd.

Cappuccino