Camping Bella VistaCinque Terre

Ligurië staat vooral bekend vanwege zijn stranden en mediterraanse leven. Het heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen een zon- en strandvakantie.
De prachtige natuur met de mooie dorpjes zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. De bloemenrivièra biedt tal van mogelijkheden om de natuur te bewonderen.

Cinque Terre

Het bekendste park van Ligurië is toch wel Cinque Terre. Vanuit Camping Bella Vista doet u er ongeveer twee uur over om het te bereiken.

De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15 km die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia aan de Riviera di Levante. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier als het ware vastklampen aan de steile hoge kliffen. Het omvat de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het spoor loopt vlak langs de kust over duizelingwekkende hoogtes en ontelbare tunnels. Je hebt vanuit de trein een spectaculair uitzicht over de kliffen, de kust en de wijngaarden.

Alleen Monterosso al Mare is met de auto goed te bereiken. De andere dorpjes zijn bijna geheel autovrij en dus heerlijk rustig qua verkeer.

corniglia paese colorato

Langs de dorpen loopt de “Sentiero Azzurro“, een wandelpad dat de vijf dorpen met elkaar verbindt. Voor de sportievelingen onder ons; de totale wandeling bedraagt ongeveer vier uur. Het is op sommige stukken een pittige wandeling en vooral in het seizoen kan het er erg druk zijn. Het seizoen loopt van maart tot en met oktober. U moet dan ook betalen om het wandelpad te bewandelen.

Monterosso al Mare is het grootste en het belangrijkste dorp. Vernazza, een havenstadje, is piepklein en reeds gesticht door de Romeinen. Waarschijnlijk ook het meest steile van de vijf. Corniglia is het allerkleinste dorpje van de Cinque Terre. Door de moeilijke bereikbaarheid laten veel toeristen dit dorpje links liggen. U moet namelijk wanneer u met de trein gaat of het wandelpad in Riomaggiore begint heel wat trappen op voordat u Corniglia bereikt.

riomaggiore

 Manarola is waarschijnlijk het meest schilderachtige van de vijf. Kleine zeer steile keienweggetjes voeren naar het kleine haventje. Riomaggiore heeft ook schilderachtige middeleeuwse huisjes. Samen met Manarola is Riomaggiore iets beter toegankelijk dan de andere dorpjes.

europe2007-288